Beperkende Overtuigingen Overwinnen I

Ben je coach, therapeut, docent of werk je op een andere manier met mensen? Dan loop je waarschijnlijk regelmatig tegen overtuigingen aan, die van je cliënt of leerling of die van jezelf. Deze training leert je hoe je beperkende overtuigingen diepgaand en blijvend kunt transformeren. 

Overtuigingen van de cliënt/leerling

Cliënten gaan in therapie of coaching door negatieve gevoelens, storende gedragspatronen of lichamelijke klachten. Al deze dingen ontstaan en worden in stand gehouden door beperkende overtuigingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Beperkende overtuigingen zijn vaak diepgeworteld en kunnen leiden tot angsten, obsessies, depressies of verslavingen. Ze kunnen iemands gezondheid, geluk, leerproces en groei in de weg staan.  

Het herkennen, opsporen en veranderen van beperkende overtuigingen is dan ook een essentieel onderdeel van psychotherapie, coaching en training. 

Overtuigingen van coach/therapeut

Ook je eigen overtuigingen als coach, therapeut of trainer kunnen steunend of beperkend zijn. Voorbeelden van beperkende overtuigingen zijn:

Het omzetten van je beperkende overtuigingen in steunende varianten, helpt je om meer te geloven in jezelf, je vakgebied en je cliënten of leerlingen. Kortom: het maakt je een betere therapeut, coach of docent.

Wat is het verschil met cognitieve therapie?

In cognitieve therapieën, zoals CGT, leert de cliënt op bewust niveau zijn/haar overtuigingen te herkennen en aan te passen. Een veelvoorkomend probleem hierbij is dat de cliënt dan rationeel weet dat zijn beperkende overtuiging niet klopt, maar dat het nog steeds zo voelt en hij nog steeds als zodanig reageert. Het ervaringsgerichte pad zorgt ervoor dat een beperkende overtuiging op onbewust niveau wordt vervangen door een steunende variant, wat dan automatische leidt tot positieve gevoelens en functioneel gedrag. 

Praktische informatie

Data: 21 & 22 april 2023
Locatie: Vergadercentrum Alticollense, Amersfoort
Tijden: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: € 400,- inclusief lunch
Trainer: Jos van Boxtel

Accreditatie: SKB: PsBK 24 SBU/0,9 EC.

Gerelateerde informatie

Video demonstratie

Mijn nieuwsgierigheid naar een andere manier van beperkende overtuigingen overwinnen werd beloond in de cursus van Mindspring. Een aanrader voor elke (GZ)psycholoog.
Dienie van Wijngaarden – de Bodt
GZ-psycholoog en hypnotherapeut

De training

Belemmerende Overtuigingen Overwinnen I is een intensieve, ervaringsgerichte training in het opsporen, uitdagen en veranderen van overtuigingen, van cliënten en van jezelf.

Resultaat

Na het volgen van deze training kun je:

Na afloop krijg je een certificaat met vermelding van 24 PsBK punten, toegekend door het SKB.

Inhoud dag 1

Inhoud dag 2

Alle onderdelen worden kort theoretisch verkend, voor de groep gedemonstreerd en uitgebreid met elkaar geoefend.

Praktische informatie

Data: 21 & 22 april 2023
Locatie: Vergadercentrum Alticollense, Koningin Wilhelminalaan 5, 3818 HN Amersfoort
Tijden: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: € 400,- inclusief lunch
Trainer: Jos van Boxtel

Literatuur: Dilts (R.B.), Verander je overtuigingen (2006) Hst 1 en 2.

Accreditatie: SKB: PsBK 24 SBU/0,9 EC. Klik hier om het certificaat in te zien. Veel beroepsverenigingen nemen de SKB-erkenning over, hoewel het aantal toegekende SBU/EC kan variëren. Vraag het even na bij jouw beroepsvereniging.

Over de trainer

Mijn naam is Jos van Boxtel (1961) en ik train coaches, therapeuten en docenten om creatiever en effectiever te werken met cliënten en leerlingen. Ik ben hypnotherapeut, coach en trainer en gespecialiseerd in ervaringsgerichte veranderingsprocessen.  Hierbij integreer ik methoden als hypnose, NLP, Neurosemantiek, EMDR, Oplossingsgerichte therapie en Provocatief coachen.

 Het opsporen, uitdagen en transformeren van beperkende overtuigingen pas ik dagelijks toe in mijn eigen praktijk en ik geef het met veel plezier door in mijn trainingen.

“Ik geloof dromen eerder dan statistieken.”

William Saroyan