Ericksoniaanse Hypnotherapie III

Welkom bij Ericksoniaanse Hypnotherapie III, het vervolg van deel I en II. Training III is een gelegenheid om je kennis, begrip en ervaring te verdiepen. Heb de stof van deel I en II al enigszins kunnen toepassen? Is het al gelukt om Ericksoniaanse hypnotherapie te combineren met je vertrouwde manier van communiceren en werken? Misschien zijn er nog vragen waarmee je soms worstelt, bijvoorbeeld:

Deze vragen en vele andere worden beantwoord in Ericksoniaanse hypnotherapie III. We gaan diverse trance-inductietechnieken met elkaar combineren en daarbij het natuurlijke gedrag van de cliënt utiliseren. Ik leer je hoe je specifieke tranceverschijnselen kunt opwekken en benutten voor probleemoplossing.

Het aspect hypnotisch taalgebruik wordt uitgebreid met seeding, ambiguïteit en het gebruik van paradoxen. Verder leer je hoe je belemmerende of saboterende gedachten en uitspraken van de cliënt kunt utiliseren en omtoveren in helpende suggesties. Naast de vertrouwde kinesthetische vorm van het Helpende Handen-proces komen nu ook de visuele en auditieve varianten aan bod. Tot slot leer je hoe je technieken uit andere vakgebieden indirect en op onbewust niveau kunt uitvoeren.

Praktische informatie

Data: 18 & 19 november 2022
Locatie: Nieuw Hydepark, Doorn
Tijden: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: € 400,- inclusief lunch

Trainer: Jos van Boxtel

Accreditatie: SKB-E: 24 SBU/0,9 EC.

Fijn hierin is dat de theorie direct toegepast wordt in de praktijk door het vele oefenen. Op deze wijze blijft het bij mij het beste hangen.
Elles Marbus
Psychodynamisch therapeut

Het resultaat

Na het volgen van deze training kun je:

Inhoud dag 1

Inhoud dag 2

Praktische informatie

Data: 18 & 19 november 2022
Locatie: Nieuw Hydepark, Driebergsestraatweg 50, 3941 ZX Doorn
Tijden: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: € 400,- inclusief lunch

Trainer: Jos van Boxtel

Accreditatie: SKB-E: 24 SBU/0,9 EC. Klik hier om het certificaat in te zien. Veel beroepsverenigingen nemen de SKB-erkenning over, hoewel het aantal toegekende SBU/EC kan variëren. Vraag het even na bij jouw beroepsvereniging.

Over de trainer

Mijn naam is Jos van Boxtel (1961) en ik train coaches, therapeuten en docenten om creatiever en effectiever te werken met cliënten en leerlingen. Ik ben hypnotherapeut, coach en trainer. Daarbij ben ik gespecialiseerd in natuurlijke hypnose, indirecte communicatie en onbewuste veranderingsprocessen.

Eind jaren negentig maakte ik kennis met het werk van Milton Erickson, de oervader van de moderne hypnotherapie. Zijn creativiteit, effectiviteit en liefde voor mensen waren een bron van wijsheid en inspiratie. Ik verdiepte me in zijn werk en dat van zijn volgers van het eerste uur Ernest Rossi, Jeffrey Zeig, Richard Hill en Stephen Brooks. Daarnaast ben ik opgeleid in diverse andere methoden, zoals EMDR, NLP, Neurosemantiek, Oplossingsgerichte therapie, Provocatief coachen, ACT en Retec, die ik allemaal integreer met de Ericksoniaanse benadering. 

Na verloop van tijd groeide de behoefte om de unieke Ericksoniaanse werkwijze door te gegeven aan vakgenoten en aan iedereen die met mensen werkt. Mijn trainingen en boek De schatkamer van het onbewuste zijn het resultaat hiervan. 

Meer over mijn achtergrond, visie en missie lees je hier

“Indirecte suggestie
is de taal van het onbewuste.”