Masteropleiding Ericksoniaanse Hypnotherapie

Heb jij de jaaropleiding Ericksoniaanse hypnotherapie afgerond en wil je meer? Wil je je verder verdiepen in hypnotische communicatie, de kunst van utilisatie en het creëren van onbewuste oplossingen? En dit alles combineren met je vertrouwde methoden? Dan is de masteropleiding iets voor jou. 

Waar sta je nu?

In de jaaropleiding kreeg je in relatief korte tijd veel stof aangereikt en het was wellicht een hele omwenteling in jouw denken, communiceren en werken. Afhankelijk van je startpunt en de hoeveelheid oefening die je hebt gehad, kan het zijn dat je na de jaaropleiding:

Hierdoor voel je je misschien nog onzeker of grijp je terug op je oude vertrouwde manier van communiceren en werken. 

Wil je meer?

Als je enkele van bovenstaande dingen herkent, dan is de masteropleiding iets voor jou. Hierin leer je hoe je Ericksoniaanse hypnotherapie meer intuïtief, creatief en afgestemd kunt toepassen. Je zet de stap van bewust bekwaam, naar onbewust bekwaam. 

onbewust bekwaam

Hier de ervaring van een voormalig deelnemer:

Praktische informatie

Data:
Start februari 2025:
– Module 1: 7 & 8 februari
– Supervisieavond 1: 7 mei
– Module 2: 13 & 14 juni
– Supervisieavond 2: 10 september
– Module 3: 3 & 4 oktober

Locatie: Nieuw Hydepark, Doorn
Tijden: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: €1350,- (BTW-vrij, termijnbetaling mogelijk)
Trainer: Jos van Boxtel

Literatuur: handboek ‘De Schatkamer van het Onbewuste’

Accreditatie: SKB-C: 83 SBU/3 EC’s.  NBVH: 36 SBU. 

Hier leer je de weg naar diepgaande, onbewuste transformatie.

Ik vind de Ericksoniaanse hypnotherapie heel boeiend en verrijkend. Ik ga er zeker verder iets mee doen in de praktijk.
Astrid Beausaert
Psychotherapeut, coach
Jos is een uitstekende enthousiasmerende trainer, met aandacht voor de inbreng vanuit de deelnemers. En een heel goed rolmodel voor therapeuten!
Ellen de Jong
Hypnotherapeut
In mijn werk kan ik de opgedane kennis zeer goed integreren in al bestaande werkstijlen en bemerk verrassende snelle resultaten.
Jacqueline Kempers
Hypnotherapeut

Nieuw: Hypnotic Mental Space

In de jaaropleiding staat de techniek van Mirroring Hands centraal. Hierbij projecteert de cliënt het probleem, thema of concept in de handen en doorloopt dan een proces van fysieke sensatie en beweging. Dit werkt bij veel mensen, maar niet bij iedereen. Met name bij mensen die heel visueel zijn ingesteld of die moeite hebben met lichaamswaarneming is er iets anders nodig. 

Het Mental Space-proces biedt hier uitkomst. Hierin ga je ervan uit dat mensen niet alleen in een fysieke 3-dimensionale ruimte leven (met concrete objecten), maar ook in een mentale ruimte. Hierin beelden ze onbewust mentale constructies af van de toekomst, van andere mensen en van concepten als werk, geld, respect en vrijheid. De plek en aard van deze constructies zijn bepalend voor iemands welzijn, gezondheid en succes. 

Met Mental Space-technieken kun je mentale constructies opsporen en veranderen en daarmee psychische, emotionele en sociale problemen oplossen. In de masteropleiding worden deze technieken begeleid met hypnotisch taalgebruik, waardoor ze op onbewust niveau veranderen. 

De inhoud

 In de masteropleiding Ericksoniaanse hypnotherapie leer je:

 
Een fijne en leerzame opleiding.
Annemarie de Leeuw
Hypnotherapeut
Ericksoniaanse hypnotherapie is niet zomaar een extra tool in je gereedschapskist. Het is een fundamenteel andere manier van denken, communiceren en begeleiden.

De opleiding

Met de masteropleiding zet je de volgende stap in je ontwikkeling. De stof van de jaaropleiding wordt verder verdiept, uitgebreid en toegepast op praktijksituaties. Dit betekent:

Het resultaat

In de masteropleiding zet je de stap van bewust bekwaam naar onbewust bekwaam. Dit betekent dat je:

Praktische informatie

Locatie: Nieuw Hydepark, Driebergsestraatweg 50, 3941 ZX Doorn

Tijden: 10.00 – 17.00 uur

Prijs: €1350,00 (BTW-vrij, termijnbetaling mogelijk)

Lunch: inbegrepen

Trainer: Jos van Boxtel

Accreditatie SKB-C: 83 SBU/ 3 EC’s. Klik hier om het certificaat in te zien.

Over de trainer

Mijn naam is Jos van Boxtel (1961) en ik train coaches, therapeuten en docenten om creatiever en effectiever te werken met cliënten en leerlingen. Ik ben hypnotherapeut, coach en trainer en gespecialiseerd in natuurlijke hypnose, indirecte communicatie en onbewuste veranderingsprocessen.

Eind jaren negentig maakte ik kennis met het werk van Milton Erickson, de oervader van de moderne hypnotherapie. Zijn creativiteit, effectiviteit en liefde voor mensen waren een bron van wijsheid en inspiratie. Ik verdiepte me in zijn werk en dat van zijn volgers van het eerste uur Ernest Rossi, Jeffrey Zeig, Richard Hill en Stephen Brooks. Daarnaast ben ik opgeleid in diverse andere methoden, zoals EMDR, NLP, Neurosemantiek, Oplossingsgerichte therapie, Provocatief coachen, ACT en Retec, die ik allemaal integreer met de Ericksoniaanse benadering. 

Na verloop van tijd groeide de behoefte om de unieke Ericksoniaanse werkwijze door te geven aan vakgenoten en aan iedereen die met mensen werkt. Mijn opleidingen, trainingen en boeken zijn het resultaat hiervan. 

Meer over mijn achtergrond, visie en missie lees je hier.

De oplossing van elk probleem ligt verborgen in je onbewuste geest.