Omdat ik graag mijn kennis wilde opfrissen, deed ik mee aan de training. Ik ken Jos van eerdere trainingen en weet dat hij heel praktisch en prettig traint. Daarom had ik ook geen aarzeling om mee te doen. De training was verhelderend, praktisch en verdiepend. Dus is mijn kennis weer uitgebreid en kan ik het geleerde ook direct in mijn praktijk inzetten.

Aireen Nauta
Aireen Nauta
Ik raad deze training aan aan coaches, therapeuten en andere hulpverleners, omdat het geleerde zo praktisch toepasbaar is.
Niels Vermeulen
Muzikant, performer en docent
De masterclass gaf me nieuwe inzichten in communicatie met het onbewuste en een hanteerbaar model om dat toe te passen.
Niels Vermeulen
Muzikant, performer en docent
De masterclass gaf me nieuwe inzichten in communicatie met het onbewuste en een hanteerbaar model om dat toe te passen.
Roy van Klooster
Effortless Coaching
Roy van Klooster
Effortless Coaching
Brenda de Coninck
Integratief hypnotherapeut, NLP master
Niet twijfelen. Als dit onderwerp je aanspreekt, krijg je met Jos meer dan wat je zoekt.
Brenda de Coninck
Integratief hypnotherapeut, NLP master
Niet twijfelen. Als dit onderwerp je aanspreekt, krijg je met Jos meer dan wat je zoekt.

Met veel plezier heb ik de intensieve training Ericksoniaanse hypnotherapie gevolgd. Veel korte oefeningen waar een mooie opbouw in zit. Steeds een stukje kennis erbij zodat het snel eigen wordt en de oefeningen soepel verlopen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en aan het eind van de training ben ik vol energie en enthousiasme naar huis gegaan. En nu snel met wat ik geleerd heb aan de slag in mijn eigen praktijk. Dank je wel Jos. Ik ben fan van jouw trainingen.

Tip! Ook voor therapeuten die niet met hypnose werken.

Amanda Bouwman
Energetisch therapeut
Amanda Bouwman
Energetisch therapeut
Jos draagt met passie zijn kennis omtrent het Ericksoniaanse taalgebruik over. Dank je wel Jos. Ik ben fan van jouw trainingen.
Dienie van Wijngaarden – de Bodt
GZ-psycholoog en hypnotherapeut
Mijn nieuwsgierigheid naar een andere manier van beperkende overtuigingen overwinnen werd beloond in de cursus van Mindspring. Een aanrader voor elke (GZ)psycholoog.
Dienie van Wijngaarden – de Bodt
GZ-psycholoog en hypnotherapeut
Mijn nieuwsgierigheid naar een andere manier van beperkende overtuigingen overwinnen werd beloond in de cursus van Mindspring. Een aanrader voor elke (GZ)psycholoog.
Angelique Selier
Integratief therapeut
Angelique Selier
Integratief therapeut
Astrid Beausaert
Psychotherapeut, coach
Ik vind de Ericksoniaanse hypnotherapie heel boeiend en verrijkend. Ik ga er zeker verder iets mee doen in de praktijk.
Astrid Beausaert
Psychotherapeut, coach
Ik vind de Ericksoniaanse hypnotherapie heel boeiend en verrijkend. Ik ga er zeker verder iets mee doen in de praktijk.

Met veel enthousiasme de training Ericksoniaanse Hypnotherapie  gevolgd. Ik dacht een opfriscursus te gaan doen, maar het bleek meer dan opfrissen te zijn. Heerlijk weekend ondergedompeld in vage taal en indirecte suggesties! Met heldere uitleg, heel veel oefenen en steeds weer fijne feedback.

Barbara Meijer
Staf Keuringsassistente bij ArboNed
Barbara Meijer
Staf Keuringsassistente bij ArboNed
Als iemand je de kneepjes van het vak kan bijbrengen, is het Jos van Boxtel wel!
Leonie Looijen-Vogelaar
Voor mij als ervaren therapeut was het een verdieping van het werken met het Ericksoniaanse taalgebruik.
Leonie Looijen-Vogelaar
Voor mij als ervaren therapeut was het een verdieping van het werken met het Ericksoniaanse taalgebruik.
Anne van Sluijs
Therapeut in de Interactionele Vormgeving
Anne van Sluijs
Therapeut in de Interactionele Vormgeving
Aireen Nauta
Psychosociaal hypnotherapeut
Als hypnotherapeut was ik op zoek naar verdieping in hypnotisch taalgebruik. Deze training is een aanrader!
Aireen Nauta
Psychosociaal hypnotherapeut
Als hypnotherapeut was ik op zoek naar verdieping in hypnotisch taalgebruik. Deze training is een aanrader!

Een fijne en leerzame opleiding, waarbij ik me veilig voelde om te delen dat ik even niet zo goed in min vel zat en ruimte voelde om dat er te laten zijn.

Annemarie de Leeuw
Hypnotherapeut
Annemarie de Leeuw
Hypnotherapeut
Een fijne en leerzame opleiding.
Desirée van den Berg
Hypnotherapeut
Jos geeft de training met bezieling, humor en veel vakkennis.
Desirée van den Berg
Hypnotherapeut
Jos geeft de training met bezieling, humor en veel vakkennis.
Edward Hazebroek
Regressietherapeut en Hypnotherapeut
Edward Hazebroek
Regressietherapeut en Hypnotherapeut
Jos is gewoon een goeroe op het gebied van Ericksoniaanse Hypnotherapie.
Ellen de Jong
Hypnotherapeut
Jos is een uitstekende enthousiasmerende trainer, met aandacht voor de inbreng vanuit de deelnemers. En een heel goed rolmodel voor therapeuten!
Ellen de Jong
Hypnotherapeut
Jos is een uitstekende enthousiasmerende trainer, met aandacht voor de inbreng vanuit de deelnemers. En een heel goed rolmodel voor therapeuten!

Ik merk dat het een groot effect heeft op mijzelf en op mijn cliënten. Ik merk dat ik beter aan kan sluiten bij de cliënt en dat zij gemakkelijker hun doel bereiken. In de opleiding worden veel demo’s gegeven door Jos, er wordt veel geoefend met taalpatronen en interventies. Al doende leer je en kan je steeds meer van de interventies combineren. Door zelf te ervaren en doen in de rol van therapeut en cliënt leer je gemakkelijk. Er is een ontspannen en open sfeer, die Jos neerzet, waardoor de drempel laag is om te leren en je kwetsbaar op te stellen. Als hypnotherapeut ervaar ik dit als de kers op de taart.

Elles van Paassen
Hypnotherapeut
Elles van Paassen
Hypnotherapeut
De stof uit de opleiding gebruik ik veel in de praktijk en integreer ik in andere werkvormen.
Hans Bolte
Hypnotherapeut bij Puur Therapie
Meteen de dag daarna al kon ik anders werken met een cliënt omdat ik nu direct het onbewuste kan beïnvloeden. Fantastisch!
Hans Bolte
Hypnotherapeut bij Puur Therapie
Meteen de dag daarna al kon ik anders werken met een cliënt omdat ik nu direct het onbewuste kan beïnvloeden. Fantastisch!
Abele Reitsma
Burn-out coach, stresscoach
Abele Reitsma
Burn-out coach, stresscoach
Ingrid Plooij
Tai-Chi docente en filosoof
Jos maakt gebruik van de ingenieuze werkwijze van Milton Erickson, en treedt vanuit zijn eigen intuïtie, creativiteit en sterke gevoel voor humor in contact met de ander.
Ingrid Plooij
Tai-Chi docente en filosoof
Jos maakt gebruik van de ingenieuze werkwijze van Milton Erickson, en treedt vanuit zijn eigen intuïtie, creativiteit en sterke gevoel voor humor in contact met de ander.

Naast de vele oefeningen met taalpatronen, demo’s en het direct oefenen met elkaar, is het nog belangrijker om te ervaren hoe ervaren en prettig Jos deze training geeft en wát het mij geeft als mens en hypnotherapeut.

Jacqueline Kempers
Hypnotherapeut
Jacqueline Kempers
Hypnotherapeut
In mijn werk kan ik de opgedane kennis zeer goed integreren in al bestaande werkstijlen en bemerk verrassende snelle resultaten.
Annemarie de Leeuw
Hypnotherapeut
Annemarie de Leeuw
Hypnotherapeut

Hij blijft zichzelf en de deelnemers steeds weer verwonderen wat met taal op hypnotisch conversationele wijze is te bereiken.

Jan van Berkel
Hypnotherapeut
Jan van Berkel
Hypnotherapeut
Jos is een enthousiaste trainer met veel humor.
Karen Kramer
Hypnotherapeut
Deze technieken zijn een verrijking voor mijn repertoire als hypnotherapeut.
Karen Kramer
Hypnotherapeut
Deze technieken zijn een verrijking voor mijn repertoire als hypnotherapeut.

Ik was al een tijdje geïnteresseerd in hypnose, maar kende er eerlijk gezegd nog niks van. Ik werk als integratieve psychotherapeut, dus heb natuurlijk wel enige voorkennis van therapie en ook van focusing. Jos legde eerst een aantal basisprincipes uit en liet ons al redelijk snel zelf aan de slag gaan. Er was voldoende variatie tussen theorie en praktijk. Ik heb geleerd mensen in trance te brengen en directe en indirecte suggesties te doen. Drie dagen na de eerste module heb ik mijn eerste cliënt gehypnotiseerd en met succes! Ze begon op het einde van de sessie zelf haar probleem op te lossen. Je kan Jos omschrijven als rustig, zelfzeker en bekwaam. Ik vond het absoluut de moeite!

Kathleen Verwaest
Integratief psychotherapeut
Kathleen Verwaest
Integratief psychotherapeut
Drie dagen na module I, heb ik mijn eerste cliënt gehypnotiseerd en met succes!
Stijn Leijssen
Muziektherapeut & traumatherapeut
Stijn Leijssen
Muziektherapeut & traumatherapeut

Ik heb inmiddels diverse trainingen bij Jos gevolgd. Elke keer weer is het bijzonder leerzaam door de prettige uitleg/theorie; vele demonstraties en ruimte om zelf te oefenen.

Noor Moussault
Rij-angst begeleiding
Noor Moussault
Rij-angst begeleiding
Jos zijn bijzondere gevoel voor humor maakt het tot een ‘feest’ bij hem te kunnen leren en groeien
Peter Kerkhofs
GZ-psycholoog
Ook als je als psycholoog geen hypnotherapie gaat toepassen, kun je de elementen van deze training goed gebruiken in je praktijk.
Peter Kerkhofs
GZ-psycholoog
Ook als je als psycholoog geen hypnotherapie gaat toepassen, kun je de elementen van deze training goed gebruiken in je praktijk.

Zeer interessante en leerzame training. Een aanrader om via deze werkwijze kennis te verkrijgen om cliënten te begeleiden in hun helende proces via het onbewuste.

Petra Jacobs
Ambulant begeleider GGZ
Petra Jacobs
Ambulant begeleider GGZ
Deze training is een aanrader als je cliënten via het onbewuste wilt begeleiden in hun proces.
Gina Diaconu
Personal developement coaching
Gina Diaconu
Personal developement coaching

Jos zijn trainingen zijn altijd onderhoudend, afwisselend en leerzaam met daarbij een mooie balans tussen praktijk (oefenen & ervaren) en theorie (observeren, reflecteren). Kortom: ik kan zijn trainingen van harte aanbevelen als je als coach of therapeut verder wilt groeien!

Sergio van der Pluijm
Trainer, coach, autheur
Sergio van der Pluijm
Trainer, coach, autheur
Ik ken goede trainers en ik ken goede therapeuten, maar de combi van beiden is vrij zeldzaam. Jos is hierop een opvallend positieve uitzondering.
Tom Feremans
Therapeut
Zeer duidelijke gestructureerde lessen. Mooi evenwicht tussen theorie en praktijk.
Tom Feremans
Therapeut
Zeer duidelijke gestructureerde lessen. Mooi evenwicht tussen theorie en praktijk.

Ik heb het een hele fijne opleiding gevonden, een goede opbouw met een duidelijke lijn naar het doel wat je voor ogen hebt. Fijn hierin is dat de theorie direct toegepast wordt in de praktijk door het vele oefenen. Op deze wijze blijft het bij mij het beste hangen. Je uitleg is duidelijk, ook met de praktijkvoorbeelden die je inbrengt. En je humor, daar heb ik van genoten, het inzetten van die humor maakt het niet zo zwaar. Als je gaat vertellen dan roept het bij mij “Oh ja” reacties op, niet bewust zijnde dat ik het op een aantal fronten al doe zonder dat ik het me besef. Het heeft me alert gemaakt. En zo goed te integreren bij de andere methodieken die ik gebruik in mijn praktijk, een prachtige aanvulling.

Elles Marbus
Psychodynamisch therapeut
Elles Marbus
Psychodynamisch therapeut
Fijn hierin is dat de theorie direct toegepast wordt in de praktijk door het vele oefenen. Op deze wijze blijft het bij mij het beste hangen.
Linda Kampstra
Integratief psychotherapeut
Jos vind ik echt een meester in het direct communiceren met het onbewuste.
Linda Kampstra
Integratief psychotherapeut
Jos vind ik echt een meester in het direct communiceren met het onbewuste.

De training heeft mij geholpen om op een meer indirecte wijze mensen in hun kracht te brengen. Ik merk in de praktijk bij mijn cliënten tijdens het inzetten van hypnotisch taalgebruik een enorme dynamiek en energie op. Mijn interventiemogelijkheden zijn toegenomen, nu ik hen kan helpen deze krachten beschikbaar te krijgen. Het spoort me ertoe aan meer van deze vorm van communiceren te leren en me in deze richting verder te willen ontwikkelen. Bovendien is Jos een heel kundige docent en hebben we veel plezier gehad tijdens de cursusdagen.

Pascal de Wijngaert
Psycholoog/therapeut
Pascal de Wijngaert
Psycholoog/therapeut
Hypnotisch taalgebruik is voor mij een extreem krachtige tool gebleken om mensen te helpen hun onbewuste energieën en krachten aan te wenden.
Stijn Leijssen
Muziektherapeut, Cliëntgericht psychotherapeut, EMDR therapeut
Dit heb ik zelden ontmoet. Pure klasse. Het mag gezegd!
Stijn Leijssen
Muziektherapeut, Cliëntgericht psychotherapeut, EMDR therapeut
Dit heb ik zelden ontmoet. Pure klasse. Het mag gezegd!

Na een zoektocht naar een heldere en handzame cursus over hypnotherapie ben ik bij deze opleiding beland en ik heb het idee, dat het wel tot de top van Nederland behoort.

Jos is een erg ervaren docent die een gebalanceerde opleiding geeft. Je kunt als therapeut voldoende met de technieken oefenen en als deelnemer ervaren wat de technieken cliënten kunnen opleveren. Ik zou het anderen die als psycholoog werken zeker aanbevelen, mochten zij naar kennis over hypnotherapie op zoek zijn.

Elleke Brinkman
GZ psycholoog NIP
Elleke Brinkman
GZ psycholoog NIP
Ik zou anderen die als psycholoog werken Jos zijn trainingen zeker aanbevelen.
Henriette Wissenberg
Cranio Sacraal & Visceraal Therapeute
Jos is een fantastische leraar, helder, duidelijk en met veel humor. Meebewegend met de groep.
Henriette Wissenberg
Cranio Sacraal & Visceraal Therapeute
Jos is een fantastische leraar, helder, duidelijk en met veel humor. Meebewegend met de groep.

Jos heeft veel kennis van zaken en kan de lesstof op een rustige en duidelijke manier overbrengen. De opbouw in de training is goed doordacht en overzichtelijk. Doordat de afwisseling van theorie en praktijk al snel al een aardig mondje hypnotaal. Oftewel je kan de conversationele hypnose gelijk toepassen in de praktijk! Een enorme verrijking….

Rosalie van de Donk
Hypnotherapeut
Rosalie van de Donk
Hypnotherapeut
Tot nu toe de meest inspirerende bijscholing die ik heb gedaan!
Patricia Peersman
Haptotherapeut
Jos schets een duidelijke theoretische achtergrond, biedt een gedegen methode aan en laat zien hoe humor werkt. Echt een aanrader.
Patricia Peersman
Haptotherapeut
Jos schets een duidelijke theoretische achtergrond, biedt een gedegen methode aan en laat zien hoe humor werkt. Echt een aanrader.