De vier dimensies van hypnotisch taalgebruik

Verrijk en verdiep je communicatie.

Voor elke professional die met mensen werkt en die regelmatig moet omgaan met weerstand en kritiek is dit een superfijn handboek. 

Het geeft je handvaten om te voorkomen dat je cliënten, collega’s of medewerkers op de rem trappen en daarmee zichzelf of het team in de weg staan.

Dit boek laat je zien hoe je met hypnotisch taalgebruik scepsis en weerstand kunt ombuigen naar motivatie en vertrouwen. Waardoor het samenwerken weer leuker wordt én effectiever.

Je leert hoe je met taal haarfijn kunt afstemmen op de ander en hoe je ervoor zorgt dat jouw boodschap echt overkomt. 

Dit boek is voor iedereen die professioneel met mensen werkt, waaronder hulpverleners, trainers, adviseurs, leidinggevenden, marketeers en artiesten.

Ik neem je mee in de wereld van hypnotische communicatie, een subliem samenspel van woorden en lichaamstaal dat leidt tot diepgaande en blijvende transformaties.

(Dit boek is een verkorte en bewerkte uitgave van De Schatkamer van het Onbewuste)

De schatkamer van het onbewuste

Hoe hypnotische taalgebruik verborgen hulpbronnen activeert.

Dit boek is een leidraad voor therapeuten, psychologen, coaches, trainers en andere professionals die met het onbewuste van mensen willen werken.

Het geeft je een inkijk in de finesses van hypnotische communicatie, een verfijnd samenspel van woorden en lichaamstaal, waarmee vrijwel elke vorm van weerstand wordt omzeild en een diepe vertrouwensband met de cliënt wordt opgebouwd.

Hypnotisch taalgebruik omvat de kunst van indirecte suggestie, implicatie, koppelingen, metaforen en poëtische stijlvormen. Suggesties worden volledig afgestemd op het taalgebruik, de persoonlijkheid en behoeften van de cliënt. Op deze manier worden controle, scepsis of weerstand op een subtiele manier omgezet in openheid, nieuwsgierigheid en motivatie. Er ontstaat een natuurlijke en diepe trance en een onbewust proces van verwerking, verandering en groei.

De taalpatronen en technieken in dit boek zijn gebaseerd op het werk van de vermaarde hypnotherapeut Milton Erickson. Ze zijn verrijkt met de nieuwste psychologische en neurologische inzichten en worden geïllustreerd met praktijkvoorbeelden uit de hedendaagse wereld van therapie, coaching en training.

Jos heeft prachtig het wonder van indirect taalgebruik beschreven en onderbouwd. Hij is een ware kunstenaar in het toepassen hiervan. Jos is een goede waarnemer, blijft dicht bij de beleving van de cliënt en weet met de kracht van taal veel te bereiken. Dit boek is een aanrader voor elke therapeut en coach die effectief wil werken. De praktische voorbeelden maken, naast de onderbouwing, de wonderlijke wereld van het hypnotisch taalgebruik direct inzetbaar.

Ericksonian Hypnotherapy

Stephen Brooks and the Art of Compassionate Ericksonian Hypnotherapy

Dit boek is een gedetailleerde beschrijving van een unieke demonstratie-sessie van de bekende Ericksoniaanse hypnotherapeut en trainer Stephen Brooks. De cliënte in de demo heeft last van een extreme spinnenfobie en Brooks helpt haar in één sessie hiervan af. Het boek beschrijft hoe hij haar gedrag, denkstijl en overtuigingen utiliseert en met hypnotische desensitisatie en dubbele dissociatie haar fobie laat verdwijnen.

Stephen Brooks staat bekend om zijn compassievolle stijl en zijn complexe hypnotische taalgebruik, gemodelleerd naar de legendarische hypnotherapeut Milton Erickson. Zijn communicatie met de cliënt lijkt vaak een gewoon gesprek, maar als je dieper kijkt is het een verfijnd netwerk van indirecte suggesties, implicaties, koppelingen en metaforen. Voorgesprek, trance-inductie en therapeutische interventie vloeien naadloos in elkaar over en leiden tot een automatisch en onbewust veranderingsproces.

De eerste helft van het boek geeft een overzicht over de hypnotische technieken en taalpatronen die Brooks gebruikt. De tweede helft is een woordelijk verslag van de sessie, waarin stap voor stap wordt beschreven wat er gebeurt, verbaal en non-verbaal, en welke keuzes Brooks maakt. Gaandeweg raakt de cliënte hierbij dieper in trance, transformeert haar diepgewortelde angst en begint, tot haar eigen verbazing, spinnen als vrienden te zien.

Wow, if it’s possible to condense the evolution of psychotherapy over this century and Milton H. Erickson’s legacy with clarity, simplicity and compassion, Stephen Brooks and The Art of Compassionate Ericksonian Hypnotherapy surely sets the highest standard.

Koop het boek online via Amazon.