Webinar Ericksoniaanse Hypnotherapie

Gratis kennismaken met deze unieke methode

Als therapeut, coach of counselor weet je dat je cliënten vaak hulp zoeken omdat ze negatieve gevoelens of ongewenste reacties ervaren of last hebben van lichamelijke klachten. Je wilt hen helpen om niet alleen hun symptomen te verlichten, maar ook de oorzaken ervan te verwerken. Er zijn echter allerlei dingen die dit veranderingsproces in de weg kunnen staan. Het kan zijn dat je cliënt:

Veel begeleiders kiezen ervoor om deze dingen te benoemen en de cliënt er bewust van te maken, maar dit werkt lang niet altijd. Cliënten kunnen daar weerstand tegen bieden of juist sociaal wenselijk gedrag gaan vertonen.

De Ericksoniaanse hypnotherapie biedt je radicaal andere benadering voor dit soort obstakels. De hierin gebruikte principes van indirecte suggestie en utilisatie maken het voor de cliënt gemakkelijk om zijn bewuste ratio los te laten, in een natuurlijke hypnotische trance te raken en zo zijn onbewuste kennis, creativiteit en oplossingen aan te boren.

* Overal waar hierboven zijn staat kun je ook haar lezen.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 13 september 2022
Tijdstip: 20-21 uur
Platform: Zoom

Gerelateerde informatie

Ik zou anderen die als psycholoog werken Jos zijn trainingen zeker aanbevelen.
Elleke Brinkman
GZ psycholoog NIP

Ericksoniaanse hypnotherapie is een mooie uitbreiding voor andere vormen van therapie, coaching of counseling. Daarom organiseer ik dit gratis online webinar met deze unieke methode. Hierin ga ik het onder andere hebben over

In dit uur krijg je een inspirerende & interactieve presentatie inclusief een korte demo en een speelse oefening. Als je alleen wilt luisteren of toekijken, mag dat natuurlijk ook.

Aan het eind zal ik ook meer informatie geven over de opzet en inhoud van de 2-daagse training Ericksoniaanse hypnotherapie. Uiteraard is er ook tijd en ruimte voor jouw vragen.

Gratis kennismaking Ericksoniaanse Hypnotherapie
dinsdag 13 september 2022 van 20-21 uur

De inschrijvingsmogelijkheid voor dit webinar sluit op dinsdag 13 september 2022 om 17.00 uur. Schrijf je je na dit tijdstip in dan kunnen wij niet garanderen dat je tijdig deelnamegegevens ontvangt.

Controleer zo nodig je spam-box na inschrijving.

Hidden
Niet twijfelen. Als dit onderwerp je aanspreekt, krijg je met Jos meer dan wat je zoekt.
Brenda de Coninck
Integratief hypnotherapeut, NLP master
Fijn hierin is dat de theorie direct toegepast wordt in de praktijk door het vele oefenen. Op deze wijze blijft het bij mij het beste hangen.
Elles Marbus
Psychodynamisch therapeut
Jos zijn bijzondere gevoel voor humor maakt het tot een ‘feest’ bij hem te kunnen leren en groeien
Noor Moussault
Rij-angst begeleiding

Over de trainer

Sinds 2004 werk ik als hypnotherapeut in eigen praktijk en als trainer NLP, Hypnotherapie en Integratieve Psychotherapie bij diverse instituten. Naast mijn algemene hypnotherapieopleiding volgde ik trainingen in Ericksoniaanse hypnose bij het MEG in Frankfurt en de BHRTS in Londen. 

Ik verdiepte me in het werk van Milton Erickson en zijn volgers van het eerste uur Ernest Rossi, Jeffrey Zeig, Richard Hill en Stephen Brooks. Met de laatste werk ik samen als auteur van een serie boeken over zijn werk, waarvan het eerste in juni 2020 gepubliceerd is. 

De Ericksoniaanse principes en technieken pas ik dagelijks toe in mijn eigen praktijk en ik geef ze met veel plezier door in cursussen en trainingen.

“De oplossing van elk probleem ligt verborgen in je onbewuste geest.”