Hypnotische invloed in een gewoon gesprek, bestaat dat?

Jazeker! Ik zal je uitleggen hoe dat werkt.

Mensen denken vaak dat hypnose gepaard gaat met een bezwerende stem en magische rituelen, waarbij iemand in een diepe trance raakt. Bij toneelhypnose klopt dit ook en is het allemaal deel van de show. Denk bijvoorbeeld aan Rasti Rostelli.

In mijn wereld, die van coaching, therapie en training, gaat het niet om show. Ik gebruikt geen magische rituelen, maar hypnotische taalpatronen. Deze dringen rechtstreeks door tot het onbewuste en stimuleren daar creativiteit, verandering en groei. 

Hypnotische taalpatronen werken, met of zonder hypnotische trance.   

Politici weten dat intuïtief. De meeste gebruiken, al dan niet bewust, hypnotische taalpatronen. Voormalig president Obama was er een meester in. Ook spirituele leiders, waaronder Dalia Lama, zijn zeer bedreven in het gebruik van hypnotische woorden.

Gelukkig hoef je geen wereldleider te zijn om te profiteren van hypnotisch taalgebruik. In elk vak waarin communicatie een rol speelt, kun je het toepassen. Of je nu coach, therapeut, mediator, arts, docent, leidinggevende of presentator bent, hypnotische taal jouw boodschap krachtiger en effectiever. 

Zoals Dienie, een voormalig deelnemer aan mijn training, ooit schreef: “Door bewuster gebruik te maken van hypnotisch taalgebruik kan ik nog beter aansluiten bij de cliënt”