Ik heb nog nooit eerder…

Er zijn natuurlijk duizend dingen die ik nog nooit gedaan heb. De meeste daarvan zal ik waarschijnlijk ook nooit gaan doen, zoals off-piste skiën (mij iets te link), de vierdaagse lopen (ik loop liever in het bos dan op de weg) of XTC nemen (ik dans mezelf liever in trance). 

Wat ik binnenkort wel ga doen is een luchtballonvaart maken. Dit kreeg ik cadeau voor mijn 62e verjaardag. Altijd al willen doen, nooit van gekomen. Lijkt me heerlijk om in stilte door de lucht te zweven, uit te kijken over het landschap en mijn gedachten te laten gaan.

Iets doen wat ik nog nooit gedaan heb is voor mij is een manier om sleur te voorkomen en mijn ervaringsschat te verrijken. Als kind gebeurde dat natuurlijk vanzelf, voortdurend. Ik ging ooit voor het eerst naar de kleuterschool, stapte voor het eerst op een fiets en kreeg op mijn negende een nieuw zusje. Een eindeloze reeks van nieuwe ervaringen. 

Nu, op mijn 62e zijn de meeste dingen bekend, vertrouwd of vanzelfsprekend. Daarom, kies ik af en toe bewust voor iets nieuws: een nieuw vakantieoord, een nieuwe hobby of, binnen mijn vak, een nieuwe methodiek. Zo blijf ik nieuwsgierig en blijft mijn leven spannend. 

Wat heb jij nog nooit gedaan en waar droom je stiekem van? Wat is iets wat je eigenlijk graag wilt, maar waar het nooit van komt of wat je als onzinnig of onmogelijk wegzet?  

Is het iets groots als een wereldreis of iets kleins als sushi eten? Een nieuw vakgebied of een nieuw kapsel? 

Ik hoor het graag van je!

Ik ga eerst maar eens ballonvaren.