Mirroring Hands

Het is algemeen bekend dat mensen niet alleen met woorden communiceren. Onze non-verbale communicatie speelt een enorme rol, ook al zijn we ons daar vaak niet van bewust. In therapie of coaching is dit extra belangrijk. De cliënt vertelt in woorden over wat hij bewust denkt over zijn situatie, probleem of geschiedenis en drukt in lichaamstaal uit  wat hij onbewust weet, voelt of wil. Anders gezegd, het onbewuste van de cliënt zich vooral uit in de vorm van lichaamstaal. 

Het is daarom heel waardevol om de non-verbale signalen van de cliënt waar te nemen, te spiegelen en te benutten. Dit voorkomt dat de cliënt: 

De kracht van het onbewuste

Mirroring Hands is een centrale techniek in de Ericksoniaanse hypnotherapie. In dit vakgebied ga je ervan uit dat het onbewuste van de cliënt:

Mirroring Hands is een elegante en effectieve manier om iemands natuurlijke helende vermogen, onbewuste wijsheid en kracht te activeren. 

Hier de reactie van een voormalig deelnemer:

Praktische informatie

Datum: 21 september
Locatie: Alticollense, Amersfoort
Tijden: 10:00 – 17:00
Prijs: €200 (BTW-vrij)
Trainer: Jos van Boxtel

Gerelateerde informatie

De handen als spiegel van onbewuste processen. 

Ook als je als psycholoog geen hypnotherapie gaat toepassen, kun je de elementen van deze training goed gebruiken in je praktijk.
Peter Kerkhofs
GZ-psycholoog
Tot nu toe de meest inspirerende bijscholing die ik heb gedaan!
Rosalie van de Donk
Hypnotherapeut
Jos geeft de training met bezieling, humor en veel vakkennis.
Desirée van den Berg
Hypnotherapeut

De inhoud

 De inhoud van workshop Mirroring Hands is:

 

Hoe werkt Mirroring Hands?

Het  Mirroring hands-proces is ontwikkeld door wijlen Ernest Rossi, vooraanstaand hypnotherapeut, auteur en voormalig student van Milton Erickson. Mindspring is de enige plek in Nederland waar je dit unieke proces kunt leren. 

Het is een holistische benadering, gebaseerd op het natuurlijke, helende vermogen van mensen en de lichaam-geestconnectie en kan bij talrijke symptomen, problemen en doelen worden ingezet. Het Mirroring Hands-proces is een trance-inductie en therapeutisch interventie in één, die de Ericksoniaanse principes van client-responsiviteit en onbewuste heling waarborgen en in praktijk brengen.

 De essentie van het proces is de projectie en manifestatie van het probleem én de oplossing in de handen. De cliënt stelt zich voor dat hij of zij het probleem in zijn of haar handen ervaart en doorloopt vervolgens een proces van gewaarwordingen en onwillekeurige bewegingen in de vingers, handen en armen. Elke  beweging in de handen correspondeert met een beweging van het innerlijke mentale en emotionele proces.  
De training hypnotisch taalgebruik gaf me nieuwe inzichten in communicatie met het onbewuste en een hanteerbaar model om dat toe te passen.
Niels Vermeulen
Muzikant, performer en docent

De workshop

Je raakt in één dag vertrouwd met de basisvorm  van het Mirroring Handsproces. De techniek wordt kort theoretisch verkend, eigen gemaakt in speelse oefeningen en toegepast op praktijksituaties. 

Het resultaat

Ervaren therapeuten en coaches kunnen het Mirroring Handsproces na deze workshop meteen gaan toepassen in hun praktijk. Ben je nog onervaren of wil je meer verbreding en verdieping met deze methode, kijk dan hier voor informatie over de jaaropleiding. 

Praktische informatie

Datum: 21 september
Locatie: Alticollense, Koningin Wilhelminalaan 5, 3818 HN, Amersfoort
Tijden: 10:00 – 17:00
Prijs: €200 (BTW-vrij)
Trainer: Jos van Boxtel

Over de trainer

Mijn naam is Jos van Boxtel (1961) en ik train professionals om creatiever en effectiever te communiceren met anderen. Ik ben hypnotherapeut, coach en trainer. Daarbij ben ik gespecialiseerd in natuurlijke hypnose, indirecte communicatie en onbewuste veranderingsprocessen.

Eind jaren negentig maakte ik kennis met het werk van Milton Erickson, de oervader van de moderne hypnotherapie. Zijn creativiteit, effectiviteit en liefde voor mensen waren een bron van wijsheid en inspiratie. Ik verdiepte me in zijn werk en dat van zijn volgers van het eerste uur Ernest Rossi, Jeffrey Zeig, Richard Hill en Stephen Brooks. Daarnaast ben ik opgeleid in diverse andere methoden, zoals EMDR, NLP, Neurosemantiek, Oplossingsgerichte therapie, Provocatief coachen, ACT en Retec, die ik allemaal integreer met de Ericksoniaanse benadering. 

Na verloop van tijd groeide de behoefte om de unieke Ericksoniaanse werkwijze door te gegeven aan vakgenoten en aan iedereen die met mensen werkt. Mijn trainingen en boek De schatkamer van het onbewuste zijn het resultaat hiervan. 

Meer over mijn achtergrond, visie en missie lees je hier

“Het onbewuste is een schatkamer vol hulpbronnen.”