Ericksoniaanse Hypnotherapie II

Welkom bij Ericksoniaanse hypnotherapie II. Wellicht heb je de stof van deel I al kunnen toepassen en heb je enige ervaring opgedaan met trance-inducties, indirecte suggesties of het Helpende Handenproces. Misschien ook nog niet of zijn er ook nog wel dingen waar je tegenaan loopt of die je lastig vindt. Bijvoorbeeld bij cliënten die:

Misschien merk je dat je zelf als coach of therapeut soms:

Met Ericksoniaanse hypnotherapie II ontdek je hoe je op al deze dingen kunt inspelen en maak je de volgende stap in je ontwikkeling. Je krijgt nieuwe, verfijnde vormen van hypnotische taalgebruik aangereikt. We gaan dieper in op tranceverschijnselen, hoe je die kunt waarnemen, opwekken en toepassen. Ook ga je ontdekken hoe je onbewuste, symbolische signalen van de cliënt kunt observeren, stimuleren en benutten voor het veranderingsproces. Het principe van utilisatie, de grondslag van de Ericksoniaanse werkwijze, wordt verder uitgebreid en verdiept. Uiteindelijk komt alles samen in nieuwe varianten van het Helpende-Handenproces.

Net als Ericksoniaanse hypnotherapie I is deze training ervaringsgericht en zijn er veel demonstraties en praktijkoefeningen.

Praktische informatie

Data: 23 & 24 september 2022
Locatie: Nieuw Hydepark, Doorn
Tijden: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: € 400,- inclusief lunch
Trainer: Jos van Boxtel

Accreditatie: SKB-E: 24 SBU/0,9 EC.

Jos zijn bijzondere gevoel voor humor maakt het tot een ‘feest’ bij hem te kunnen leren en groeien
Noor Moussault
Rij-angst begeleiding

Het resultaat

Na het volgen van deze training kun je:

Inhoud dag 1

Inhoud dag 2

Praktische informatie

Data: 23 & 24 september 2022
Locatie: Nieuw Hydepark, Driebergsestraatweg 50, 3941 ZX Doorn
Tijden: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: € 400,- inclusief lunch
Trainer: Jos van Boxtel

Accreditatie: SKB-E: 24 SBU/0,9 EC. Klik hier om het certificaat in te zien. Veel beroepsverenigingen nemen de SKB-erkenning over, hoewel het aantal toegekende SBU/EC kan variëren. Vraag het even na bij jouw beroepsvereniging.

Over de trainer

Mijn naam is Jos van Boxtel (1961) en ik train coaches, therapeuten en docenten om creatiever en effectiever te werken met cliënten en leerlingen. Ik ben hypnotherapeut, coach en trainer. Daarbij ben ik gespecialiseerd in natuurlijke hypnose, indirecte communicatie en onbewuste veranderingsprocessen.

Eind jaren negentig maakte ik kennis met het werk van Milton Erickson, de oervader van de moderne hypnotherapie. Zijn creativiteit, effectiviteit en liefde voor mensen waren een bron van wijsheid en inspiratie. Ik verdiepte me in zijn werk en dat van zijn volgers van het eerste uur Ernest Rossi, Jeffrey Zeig, Richard Hill en Stephen Brooks. Daarnaast ben ik opgeleid in diverse andere methoden, zoals EMDR, NLP, Neurosemantiek, Oplossingsgerichte therapie, Provocatief coachen, ACT en Retec, die ik allemaal integreer met de Ericksoniaanse benadering. 

Na verloop van tijd groeide de behoefte om de unieke Ericksoniaanse werkwijze door te gegeven aan vakgenoten en aan iedereen die met mensen werkt. Mijn trainingen en boek De schatkamer van het onbewuste zijn het resultaat hiervan. 

Meer over mijn achtergrond, visie en missie lees je hier

“De creativiteit van het onbewuste is vrijwel onbegrensd.”