De vier dimensies van hypnotisch taalgebruik

Heb je een beroep waarin communicatie een belangrijke rol speelt? Heb je een rol waarin je anderen aanzet tot leren, veranderen, oplossen of groeien,  zoals therapeut, coach, mediator, docent of leidinggevende? Dan beschik je waarschijnlijk over communicatieve vaardigheden als actief luisteren, samenvatten, doorvragen, feedback geven, presenteren,  etc. 

Toch kun je soms het gevoel hebben dat je de ander niet bereikt of dat jouw boodschap niet leidt tot verandering of verbetering. 

Het kan zijn dat de ander:

En dat jij daardoor:

In het ergste geval ga je twijfelen aan je eigen rol of vind je je werk niet meer zo leuk.

Hoe kan het anders?

Professionele communicatie is vaak op het bewuste deel van de geest gericht, oftewel op de ratio. Probleem daarbij is dat een belangrijk deel van onze reacties, motieven en keuzes irrationeel is en onbewust verloopt. Hoe beter je de onbewuste reacties van de ander kunt herkennen en beïnvloeden, des te effectiever je communicatie wordt. Hypnotische communicatie maakt dat mogelijk door:

Met deze sublieme communicatietechnieken omzeil je controle/censuur van de bewuste geest en zet je de onbewuste geest aan tot creativiteit, verandering en groei.  

Hypnotisch taalgebruik is niet alleen toepasbaar in hypnose en hypnotherapie, maar in elke vorm van professionele communicatie.

Hier de reactie van een voormalig deelnemer:

Praktische informatie

Datum: 31 augustus 2024
Locatie: Alticollense, Amersfoort
Tijden: 10:00 – 17:00
Prijs: €200 (BTW-vrij)
Trainer: Jos van Boxtel

Gerelateerde informatie

Ik leer je de taal van het onbewuste
vloeiend spreken

Jos heeft een groot gevoel voor taal, humor en staat hij met beide voeten op de grond.
Jan van Berkel
Hypnotherapeut
Als iemand je de kneepjes van het vak kan bijbrengen, is het Jos van Boxtel wel!
Barbara Meijer
Staf Keuringsassistente bij ArboNed
Jos geeft de training met bezieling, humor en veel vakkennis.
Desirée van den Berg
Hypnotherapeut

De inhoud

 De vier dimensies van hypnotische taalgebruik die je leert in deze workshop zijn:

Verder bekwaam je jezelf in:

 

Hoe werkt hypnotisch taalgebruik?

Hypnotisch taalgebruik is een subtiele en ingenieuze manier van communiceren, waarmee je rechtstreeks contact legt met de onbewuste geest van de ander. In het onbewuste liggen alle hulpbronnen, oplossingen en talenten die nodig zijn om doelen te bereiken. Hypnotisch taalgebruik omzeilt de bewuste twijfel of weerstand die mensen vaak hebben en prikkelt hun onbewuste speelsheid, vindingrijkheid en groei. Dit leidt tot spontane, creatieve oplossingen die de bewuste ratio nooit had kunnen bedenken. Het langetermijneffect is dat ratio en intuïtie, verstand en gevoel, meer in balans komen, waardoor je lekkerder in je vel komt te zitten en stukken beter gaat functioneren. 

De training hypnotisch taalgebruik gaf me nieuwe inzichten in communicatie met het onbewuste en een hanteerbaar model om dat toe te passen.
Niels Vermeulen
Muzikant, performer en docent

De workshop

Je raakt in één dag vertrouwd met de belangrijkste vormen van hypnotisch taalgebruik. De stof wordt kort theoretisch verkend, eigen gemaakt in speelse oefeningen en toegepast op praktijksituaties. De opbouw van de dag:

Na deze workshop kun je de basisvormen van hypnotisch taalgebruik meteen gaan toepassen in praktijksituaties. Heb je in jouw vak meer van deze communicatievorm nodig of wil je je er gewoon verder in verdiepen, kijk dan hier voor informatie over de jaaropleiding. 

Praktische informatie

Datum: 31 augustus 2024
Locatie: Alticollense, Koningin Wilhelminalaan 5, 3818 HN, Amersfoort
Tijden: 10:00 – 17:00
Prijs: €200 (BTW-vrij)
Trainer: Jos van Boxtel

Over de trainer

Mijn naam is Jos van Boxtel (1961) en ik train professionals om creatiever en effectiever te communiceren met anderen. Ik ben hypnotherapeut, coach en trainer. Daarbij ben ik gespecialiseerd in natuurlijke hypnose, indirecte communicatie en onbewuste veranderingsprocessen.

Eind jaren negentig maakte ik kennis met het werk van Milton Erickson, de oervader van de moderne hypnotherapie. Zijn creativiteit, effectiviteit en liefde voor mensen waren een bron van wijsheid en inspiratie. Ik verdiepte me in zijn werk en dat van zijn volgers van het eerste uur Ernest Rossi, Jeffrey Zeig, Richard Hill en Stephen Brooks. Daarnaast ben ik opgeleid in diverse andere methoden, zoals EMDR, NLP, Neurosemantiek, Oplossingsgerichte therapie, Provocatief coachen, ACT en Retec, die ik allemaal integreer met de Ericksoniaanse benadering. 

Na verloop van tijd groeide de behoefte om de unieke Ericksoniaanse werkwijze door te gegeven aan vakgenoten en aan iedereen die met mensen werkt. Mijn trainingen en boek De schatkamer van het onbewuste zijn het resultaat hiervan. 

Meer over mijn achtergrond, visie en missie lees je hier

“Het onbewuste is een schatkamer vol hulpbronnen.”