Ericksoniaanse Hypnotherapie IV

Deze training is een vervolg op Ericksoniaanse Hypnotherapie I, II en III. De vier componenten van hypnotische taalgebruik, inbedding, vaagheid, implicatie en koppeling, worden verder uitgebreid en geïntegreerd.

We maken kennis met de poëtische kant van Ericksoniaans taalgebruik en het effect daarvan op onbewuste processen. De vier fases van hypnotherapie: informatie verzamelen, rapport opbouwen, trance inductie en therapeutische interventie, wisselen elkaar af en vloeien uiteindelijk samen.

In eerdere trainingen gingen we in op de utilisatie van lichaamstaal, gedrag, gevoelens en tranceverschijnselen. Nu gaan we na hoe je ook NLP-metaprogramma’s en zelfs een symptoom kunt utiliseren. Je leert hoe je het Helpende Handen-proces kunt starten vanuit spontane bewegingen en houdingen en zo de lichaamstaal van de cliënt optimaal kunt utiliseren.

Tot slot gaan we na hoe je als coach of therapeut ingevingen en intuïties vanuit je eigen onbewuste kunt gebruiken ten dienste van de cliënt.

 

 

Praktische informatie

Data: 3 & 4 maart 2023
Locatie: Nieuw Hydepark, Doorn
Tijden: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: € 400,- inclusief lunch
Trainer: Jos van Boxtel

Accreditatie: SKB-E: 24 SBU/0,9 EC.

Ik zou anderen die als psycholoog werken Jos zijn trainingen zeker aanbevelen.
Elleke Brinkman
GZ psycholoog NIP

Het resultaat

Na het volgen van deze training kun je:

Inhoud dag 1

Inhoud dag 2

Praktische informatie

Data: 3 & 4 maart 2023
Locatie: Nieuw Hydepark, Driebergsestraatweg 50, 3941 ZX Doorn
Tijden: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: € 400,- inclusief lunch
Trainer: Jos van Boxtel

Accreditatie: SKB-E: 24 SBU/0,9 EC. Klik hier om het certificaat in te zien. Veel beroepsverenigingen nemen de SKB-erkenning over, hoewel het aantal toegekende SBU/EC kan variëren. Vraag het even na bij jouw beroepsvereniging.

Over de trainer

Mijn naam is Jos van Boxtel (1961) en ik train coaches, therapeuten en docenten om creatiever en effectiever te werken met cliënten en leerlingen. Ik ben hypnotherapeut, coach en trainer. Daarbij ben ik gespecialiseerd in natuurlijke hypnose, indirecte communicatie en onbewuste veranderingsprocessen.

Eind jaren negentig maakte ik kennis met het werk van Milton Erickson, de oervader van de moderne hypnotherapie. Zijn creativiteit, effectiviteit en liefde voor mensen waren een bron van wijsheid en inspiratie. Ik verdiepte me in zijn werk en dat van zijn volgers van het eerste uur Ernest Rossi, Jeffrey Zeig, Richard Hill en Stephen Brooks. Daarnaast ben ik opgeleid in diverse andere methoden, zoals EMDR, NLP, Neurosemantiek, Oplossingsgerichte therapie, Provocatief coachen, ACT en Retec, die ik allemaal integreer met de Ericksoniaanse benadering. 

Na verloop van tijd groeide de behoefte om de unieke Ericksoniaanse werkwijze door te gegeven aan vakgenoten en aan iedereen die met mensen werkt. Mijn trainingen en boek De schatkamer van het onbewuste zijn het resultaat hiervan. 

Meer over mijn achtergrond, visie en missie lees je hier

“De oplossing van elk probleem ligt verborgen in je onbewuste geest.”