Ericksoniaanse Hypnotherapie I

Als therapeut, coach of counselor weet je dat je cliënten vaak hulp zoeken omdat ze negatieve gevoelens of ongewenste reacties ervaren of last hebben van lichamelijke klachten. Je wilt hen helpen om niet alleen hun symptomen te verlichten, maar ook de oorzaken ervan te verwerken. Er zijn echter allerlei dingen die dit veranderingsproces in de weg kunnen staan. Het kan zijn dat je cliënt:

Veel begeleiders kiezen ervoor om deze dingen te benoemen en de cliënt er bewust van te maken, maar dit werkt lang niet altijd. Cliënten kunnen daar weerstand tegen bieden of juist sociaal wenselijk gedrag gaan vertonen.

De Ericksoniaanse hypnotherapie biedt je radicaal andere benadering voor dit soort obstakels. De hierin gebruikte principes van indirecte suggestie en utilisatie maken het voor de cliënt gemakkelijk om zijn bewuste ratio los te laten, in een natuurlijke hypnotische trance te raken en zo zijn onbewuste kennis, creativiteit en oplossingen aan te boren.

* Overal waar hierboven zijn staat kun je ook haar lezen.

Praktische informatie

Data: 27 & 28 januari 2023
Locatie: Nieuw Hydepark, Doorn
Tijden: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: € 400,- inclusief lunch
Trainer: Jos van Boxtel

Accreditatie: SKB-E: 24 SBU/0,9 EC. 

Gerelateerde informatie

Hypnotherapie is voor mij een extreem krachtige tool gebleken om mensen te helpen hun onbewuste energieën en krachten aan te wenden.
Pascal de Wijngaert
Psycholoog/therapeut
Geen poeha en een heel degelijke opleiding waarin je anders leert denken, kijken, voelen en werken.
Ingrid Plooij
Tai-Chi docente en filosoof
Meteen de dag daarna al kon ik anders werken met een cliënt omdat ik nu direct het onbewuste kan beïnvloeden. Fantastisch!
Hans Bolte
Hypnotherapeut bij Puur Therapie

Het vakgebied

De Amerikaanse psychiater Milton Erickson wordt beschouwd als de grondlegger van de moderne hypnotherapie en als een van de succesvolste psychotherapeuten van de vorige eeuw. Ericksoniaanse hypnotherapie verschilt wezenlijk van klassieke (directe) hypnose en van andere vormen van psychotherapie. Door het waarnemen van en inspelen op lichaamstaal wordt een rechtstreekse communicatie met het onbewuste tot stand gebracht. Met behulp van indirecte hypnotische suggesties wordt de bewuste geest afgeleid en de onbewuste geest gestimuleerd tot verwerking en groei.

Het meest kenmerkende van de Ericksoniaanse hypnotherapie is echter het principe van utilisatie. Dit betekent dat alles wat de cliënt denkt, voelt, doet of gelooft volledig wordt geaccepteerd en benut (geütiliseerd) om trance op te wekken of om therapeutische stappen te zetten. Hierdoor verdwijnt elke vorm van weerstand en zijn alle veranderingen volledig afgestemd op de behoeften, denkstijl en persoonlijkheid van de cliënt.

Klik hier voor meer informatie over het vakgebied.

In mijn werk kan ik de opgedane kennis zeer goed integreren in al bestaande werkstijlen en bemerk verrassende snelle resultaten.
Jacqueline Kempers
Hypnotherapeut

De training

Deze training maakt je in twee dagen vertrouwd met de belangrijkste principes, technieken en hypnotische taalpatronen van de Ericksoniaanse hypnotherapie. De stof wordt kort theoretisch verkend en dan eigen gemaakt in diverse speelse oefeningen. Alle geleerde facetten komen samen in de Helpende Handen-techniek, een veelzijdige hypnotische interventie die bij diverse problemen toepasbaar is.

De training

Na het volgen van deze training kun je:

Inhoud dag 1

Inhoud dag 2

Praktische informatie

Data: 27 & 28 januari 2023
Locatie: Nieuw Hydepark, Driebergsestraatweg 50, 3941 ZX Doorn
Tijden: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: € 400,- inclusief lunch

Trainer: Jos van Boxtel

Accreditatie: SKB-E: 24 SBU/0,9 EC. Klik hier om het certificaat in te zien. Veel beroepsverenigingen nemen de SKB-erkenning over, hoewel het aantal toegekende SBU/EC kan variëren. Vraag het even na bij jouw beroepsvereniging.

Over de trainer

Mijn naam is Jos van Boxtel (1961) en ik train coaches, therapeuten en docenten om creatiever en effectiever te werken met cliënten en leerlingen. Ik ben hypnotherapeut, coach en trainer. Daarbij ben ik gespecialiseerd in natuurlijke hypnose, indirecte communicatie en onbewuste veranderingsprocessen.

Eind jaren negentig maakte ik kennis met het werk van Milton Erickson, de oervader van de moderne hypnotherapie. Zijn creativiteit, effectiviteit en liefde voor mensen waren een bron van wijsheid en inspiratie. Ik verdiepte me in zijn werk en dat van zijn volgers van het eerste uur Ernest Rossi, Jeffrey Zeig, Richard Hill en Stephen Brooks. Daarnaast ben ik opgeleid in diverse andere methoden, zoals EMDR, NLP, Neurosemantiek, Oplossingsgerichte therapie, Provocatief coachen, ACT en Retec, die ik allemaal integreer met de Ericksoniaanse benadering. 

Na verloop van tijd groeide de behoefte om de unieke Ericksoniaanse werkwijze door te gegeven aan vakgenoten en aan iedereen die met mensen werkt. Mijn trainingen en boek De schatkamer van het onbewuste zijn het resultaat hiervan. 

Meer over mijn achtergrond, visie en missie lees je hier

“De oplossing van elk probleem ligt verborgen in je onbewuste geest.”