Beperkende Overtuigingen Overwinnen

Ben je coach, therapeut, docent of werk je op een andere manier met mensen? Dan loop je waarschijnlijk regelmatig tegen beperkende overtuigingen aan, die van je cliënt of leerling of die van jezelf. Deze training leert je hoe je deze diepgaand en blijvend kunt transformeren. 

Overtuigingen van de cliënt/leerling

Cliënten gaan in therapie of coaching door negatieve gevoelens, storende gedragspatronen of lichamelijke klachten. Al deze dingen ontstaan en worden in stand gehouden door beperkende overtuigingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Beperkende overtuigingen zijn vaak onbewust en diepgeworteld en ze kunnen leiden tot angsten, obsessies, depressies of verslavingen. Ze kunnen iemands gezondheid, geluk, leerproces en groei in de weg staan.  

Het herkennen, opsporen en veranderen van beperkende overtuigingen is dan ook een essentieel onderdeel van psychotherapie, coaching en training. 

Overtuigingen van coach/therapeut

Ook je eigen overtuigingen als coach, therapeut of trainer kunnen steunend of beperkend zijn. Voorbeelden van beperkende overtuigingen zijn:

Het omzetten van je beperkende overtuigingen in steunende varianten, helpt je om meer te geloven in jezelf, je vakgebied en je cliënten of leerlingen. Kortom: het maakt je een betere therapeut, coach of docent.

Praktische informatie

Data: 18 & 19 oktober en 6 & 7 december 2024
Locatie: Alticollense, Amersfoort
Tijden: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: €800,-
Trainer: Jos van Boxtel

Accreditatie: SKB: PsBK 48 SBU/1,8 EC.

Video demonstratie

Wat is het verschil met cognitieve therapie?

In cognitieve therapieën, zoals CGT, leert de cliënt om zich bewust te worden van zijn beperkende overtuigingen en ze dan op bewust niveau aan te passen.  Een veelvoorkomend probleem hierbij is een overtuiging dan op bewust niveau is veranderd, maar op onbewust niveau vaak niet. Zo’n cliënt zegt dan bijvoorbeeld “Ik weet dat ik oké ben, maar het voelt nog steeds niet zo”.  Mijn werkwijze verschilt fundamenteel van CGT doordat:

Deze training geeft je de inzichten en handvatten om mensen te begeleiden bij het ontwikkelen van diepgevoelde steunende overtuigingen over zichzelf, anderen en de wereld. 

Ik raad deze training aan aan coaches, therapeuten en andere hulpverleners, omdat het geleerde zo praktisch toepasbaar is.
Aireen Nauta

De training

Beperkende Overtuigingen Overwinnen is een intensieve, ervaringsgerichte training in het opsporen, uitdagen en veranderen van overtuigingen, van cliënten en van jezelf.

Resultaat

Na het volgen van deze training kun je:

Na afloop krijg je een certificaat met vermelding van 48 PsBK punten, toegekend door het SKB.

De inhoud

 In deze training leer je:

Klik hier voor het volledige curriculum van de training. 

 

Praktische informatie

Data: 18 & 19 oktober en 6 & 7 december 2024
Locatie: Alticollense, Koningin Wilhelminalaan 5, 3818 HN, Amersfoort
Tijden: 10.00 – 17.00 uur
Prijs: €800,-
Trainer: Jos van Boxtel

Literatuur: Dilts (R.B.), Verander je overtuigingen.

Accreditatie: SKB: PsBK 48 SBU/1,8 EC. Veel beroepsverenigingen nemen de SKB-erkenning over, hoewel het aantal toegekende SBU/EC kan variëren. Vraag het even na bij jouw beroepsvereniging.

Over de trainer

Mijn naam is Jos van Boxtel (1961) en ik train coaches, therapeuten en docenten om creatiever en effectiever te werken met cliënten en leerlingen. Ik ben hypnotherapeut, coach en trainer en gespecialiseerd in ervaringsgerichte veranderingsprocessen.  Hierbij integreer ik methoden als hypnose, NLP, Neurosemantiek, EMDR, Oplossingsgerichte therapie en Provocatief coachen.

In de loop van mijn leven stuitte ik op diverse, soms hardnekkige overtuigingen in mezelf. Het blootleggen en veranderen hiervan heeft mijn leven op allerlei manieren verrijkt, zowel privé als professioneel. Met dank aan de mensen die mij daarbij geholpen hebben en die een voorbeeld voor mij waren. 

Sinds 20 jaar help ik anderen in het opsporen, ombuigen en transformeren van beperkende overtuigingen. Deze kennis en ervaring geef ik met veel plezier door in deze training.

“Ik geloof dromen eerder dan statistieken.”

William Saroyan