“Ik geloof dromen eerder dan statistieken”

William Saroyan

Trainingen

Gratis Webinar
Inhoud en data

Beperkende overtuigingen overwinnen
Inhoud, prijs en data

Overtuigingen ervaringsgewijs transformeren

Ben je therapeut, coach, trainer of psycholoog? Dan heb je waarschijnlijk regelmatig te maken met overtuigingen van je cliënten of cursisten. Overtuigingen kunnen steunend zijn in de zin dat ze iemands welzijn, gezondheid en succes bevorderen of ze kunnen beperkend zijn omdat ze deze dingen juist ondermijnen.

Beperkende overtuigingen worden ook negatieve cognities en irrationele gedachten genoemd. Ze kunnen bewust of onbewust zijn. Met behulp van therapie of coaching kunnen ze worden blootgelegd en omgezet in steunende overtuigingen. Dit gebeurt grofweg op twee manieren: 

  • cognitief
  • ervaringsgericht

In de reguliere zorg wordt meestal de cognitieve aanpak gekozen, zoals in cognitieve gedragstherapie (CGT). Een veelvoorkomend probleem hierbij is dat de cliënt daarna wel weet dat zijn/haar belemmerende overtuiging niet waar is, maar dat deze nog waar voelt en hij/zij nog steeds reageert alsof het waar is. 

Het ervaringsgerichte pad zorgt ervoor dat een overtuiging op gevoelsniveau verandert, waardoor het bijbehorende gedrag vanzelf ontstaat. Bewustwording is bij deze werkwijze geen voorwaarde voor verandering, maar een resultaat ervan.

Om ervaringsgerichte transformatie van overtuigingen voor iedereen beschikbaar te maken, heb ik de twee opeenvolgende trainingen Beperkende Overtuigingen Overwinnen ontwikkeld.

Is je interesse gewekt?

Mijn nieuwsgierigheid naar een andere manier van beperkende overtuigingen overwinnen werd beloond in de cursus van Mindspring. Een aanrader voor elke (GZ)psycholoog.
Dienie van Wijngaarden – de Bodt
GZ-psycholoog en hypnotherapeut
Jos heeft een groot gevoel voor taal, humor en staat hij met beide voeten op de grond.
Jan van Berkel
Hypnotherapeut
Jos zijn bijzondere gevoel voor humor maakt het tot een ‘feest’ bij hem te kunnen leren en groeien
Noor Moussault
Rij-angst begeleiding